Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, maart 2013

Mark van Dorresteijn
De kortingen van het rijk zijn een overkill, vindt de Groningse wethouder Jannie Visscher. Ook in de grote steden bezint men zich op de gevolgen. Het Groene Hart ziekenhuis heeft een eigen kwaliteits/veiligheidssysteem. Leuk voor secretaressedag: een opleiding die collega's aanbevelen.
Zorgvisie magazine

Coverartikel – ‘Het is te veel’

De stapeling van kortingen die het rijk de gemeenten oplegt, is een overkill meent wethouder Jannie Visscher van Groningen.

Bewezen beste aanpak

Brent James is de drijvende kracht achter het succes van Intermountain Healthcare, een van de koplopers in Amerika in het terugdringen van praktijkvariatie.
Eigen accreditatie
Het Groene Hart Ziekenhuis is gecertificeerd voor zijn kwaliteits- en veiligheidssysteem op basis van ISO 9001 en NTA 8009. ‘Minder tijdrovend en goedkoper dan NIAZ.’
Exit huishoudhulp
Wethouders en zorgbestuurders bezinnen zich op de gevolgen van de enorme korting op de huishoudelijke hulp en een nieuwe vorm van hulp voor kwetsbare mensen.
Sterftecijfers vergeleken
De betrouwbaarheid van de HSMR wordt in twijfel getrokken. Toch duidt ‘de ratio’ op verbetermogelijkheden, al is het maar van de registratie.
Gerommel in de marge
Een maatregel hier en meer bemoeizucht daar maar geen echte oplossingen. Politici durven niet te kiezen en zo blijft de gezondheidszorg onbetaalbaar.

FOCUS OPLEIDINGEN

Bijblijven

Er worden nieuwe eisen gesteld aan toezichthouders. Dat vraagt om andere competenties.
PVV-gelden
Met creativiteit en hulp van buitenaf lukt het verzorgingshuizen nieuwe medewerkers te werven en op te leiden.
Aanbevolen door de doelgroep
Raden van bestuur moeten kunnen rekenen op hun secretaresses. Negen tips voor bijscholing.
abcdeSIM op de SEH
Tussen studie en stage leren artsen en verpleegkundigen met een simulatiespel methodisch werken op de spoedeisende hulp.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.