Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZorgVisie magazine, januari 2007

jaargang 37
ZorgVisie magazine

zorgvisie excellence trofee

De nominaties voor de titel Zorgmanager van het Jaar


Wie wordt de Zorgmanager van het Jaar 2006? De strijd gaat tussen thuiszorgdirecteur Herman Blom, ziekenhuisoprichter Jos Dijkers en Eelco Damen, bestuurder van een gemengd zorgbedrijf. Een van deze kandidaten krijgt op 19 januari de ZorgVisie Excellence Trofee tijdens de ZorgVisie Dinner Conference.

interview

‘Een ongeluk als dit kan in ieder ziekenhuis gebeuren’


Bij een brand in het Almelose ziekenhuis Twenteborg stierf een patiënte op de operatietafel. Een gesprek met bestuurder Arie van Alphen over de gevolgen.

Lees in de bijlage een opinie uit de bedrijfsveiligheidsbranche: Veiligheid bereiken we niet door dure investeringen, meer regelgeving en strengere controles maar door de regels uit te voeren zoals de wetgever ze bedoeld heeft.

kwaliteitsslag op de werkvloer

Vernieuwing van onderaf


Verzorgenden zien als geen ander wat er beter kan in de zorg. Tijdens de Tour van de Verzorging presenteren zij praktische ideeën om de zorgverlening te verbeteren.

discussie over definitie

Meer tijd voor de patiënt


De regering wil dat de productiviteit in de verpleeghuizen omhooggaat. De sector is in principe niet tegen, maar wraakt het gekozen systeem van belonen en straffen.

wmo-soap

Strijd om het aandeel


De aanbestedingen voor de huishoudelijke zorg leveren winnaars en verliezers op. De wethouders hebben het een en ander uit te leggen.

Regionale rivaliteit

Competitie in de regio


De concurrentie in de thuiszorg is heviger dan ooit. Meavita en Florence vechten om de klanten in de Haagse regio. Wat doet dat met de onderlinge relatie?

netwerken

Grensverleggende oogheelkunde


Het Oogzorgnetwerk van het Rotterdamse Oogziekenhuis breidt zich stilletjes uit. Was er eerst alleen regionale samenwerking, langzaamaan ontstaat een landelijk netwerk. Zelfs België komt al in beeld.

zorgagenda

Praten aan tafel


Wat moet het nieuwe kabinet aanpakken in de gezondheidszorg? Deelnemers aan het Nationale Zorgdiner 2006 zijn het er roerend over eens: het veld moet meer invloed krijgen.

kwesties

Ouderen worden fit in de speeltuin

onvoltooid verleden tijd

Hotel Huis ter Duin adviseert Ziekenhuis Bethesda

buskruit

Nuchter zijn voor een operatie is al lang niet meer nodig

toolkit

Column Marlies Ott: Openheid loont

boeken

Recensie: Organisatieverandering volgens Levinas

nazorg

Waar is Bas van den Dungen?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.