Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zorgvisie magazine, mei 2012

Zorgvisie magazine brengt deze maand een interview met ZN-voorzitter André Rouvoet, een analyse van alle kritiek op de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de 'zorgagenda' van de Europese Commissie. Verder een verslag van het project integrale zorg in de gemeente Hardenberg en van het project Wijk en Psychiatrie in Veenendaal.
Zorgvisie magazine

Foto: Mieke Meesen

COVERARTIKEL

Ondernemers in het publieke belang

ZN-voorzitter André Rouvoet vraagt meer vertrouwen in de zorgverzekeraars. ‘Hun enige belang is voor verzekerden de beste kwaliteit halen voor een scherpe prijs.’

Samen voor preventie

In de regio Vechtdal en Zuidoost-Drenthe zetten gemeente, verzekeraar en zorgaanbieders in op goedkopere, integrale zorg én gezonde inwoners.

Onderzoek naar functioneren

De Inspectie voor de Gezondheidszorg krijgt de laatste nogal wat kritiek over zich heen. Terecht of zijn de verwachtingen van de maatschappij te hoog?

De winnaars zijn bekend

De Zorgmanager en het Talent van het jaar 2012 zijn gekozen. Rob Dillmann en Kim van Leeuwen zijn de gelukkigen. Een fotoverslag van de verkiezingen op 12 april.

Opvang in de wijk

In de buurtcentra van Veenendaalse ‘speerpuntwijken’ nemen mensen met en zonder langdurige psychische klachten aan de activiteiten deel.

De Europese Unie raakt ons allemaal

Ook voor de gezondheidszorg heeft ‘Brussel’ een agenda. Het is voor de sector van belang die te kennen en ernaar te handelen.

Focus Management

  • Raad van toezicht

    De kwaliteit van het toezicht moet omhoog. Toezichthouders kunnen hier zelf actief aan bijdragen.
  • Minder managers

    Steinmetz de Compaan bezuinigt en is de cliënt beter van dienst door begeleiders zelf te laten beslissen.
  • Bestuurders selecteren

    Hoe toezichthouders de juiste persoon op de juiste plek krijgen. Lessen van Jan Moen.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.