Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, augustus 2017

Eindredacteur
In het coverartikel van het augustusnummer vertelt Ronnie van Diemen van de IGZ over de veranderde aanpak van de toezichthouder. De focus Financiën verhaalt over nijpend geldgebrek en innovatieve besparingen. Ook heel innovatief: het eerste virtuele ziekenhuis. CEO Randy Moore: ‘We willen dat het hele systeem verandert’.
Cover-online450.jpg

COVERARTIKEL
Toetsen op lerend vermogen
Leren van fouten en het geleerde in praktijk brengen: de IGZ controleert of die ontwikkeling plaatsvindt. Ronnie van Diemen: ‘Dat heeft alles te maken met cultuur, gedrag en leiderschap.’

Geleerd van ‘Utrecht’
De pilots wijkverpleging van Zilveren Kruis in drie steden heeft twee jaar van kinderziektes achter de rug. Vooral in Utrecht. Olivier Gerrits, directeur zorginkoop, houdt vertrouwen.

Ook Zorgvisie magazine lezen? Neem een abonnement

Zorg van de toekomst
In het Amerikaanse Mercy Virtual Care Center liggen geen patiënten. Toch spreken de artsen dagelijks duizenden patiënten. Dankzij virtuele house calls. ‘We hebben het aantal seh-bezoeken gehalveerd.’

Goede reis
Bij Airport Medical Services op Schiphol staan artsen, verpleegkundigen en apothekers 24/7 klaar voor spoedeisende hulp, medische bijstand bij malheur tijdens een vlucht, een hechting of malariapillen.

In strijd met elkaar
Naleving van de Governancecode kan leiden tot handelen in strijd met het Burgerlijk Wetboek en andersom. Waarop moeten bestuurder en toezichthouder letten?

FOCUS FINANCIËN 

In zwaar weer
Een op de vier jeugdzorgaanbieders had in 2016 liquiditeitsproblemen. Dat aantal neemt naar verwachting snel toe. 

Lease is niet het juiste woord
Van MES- tot MDS-contract: Siemens zet indien gewenst een compleet ziekenhuis neer.

Overtuigde krimpstrategie
Net als Bernhoven kiest Vincent van Gogh voor minder omzet ten faveure van betere kwaliteit.

Heeft u een Zorgvisie professional abonnement? Lees het magazine hier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.