Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, november 2013

Eindredacteur
In het novembernummer een interview met Frank de Grave over de veranderde opstelling van de medisch specialisten én een interview met Wilma van der Scheer over de veranderde kijk op het beroep zorgbestuurder. Verder belicht dit nummer personeelskwesties en de transitie van de langdurige zorg.
Zorgvisie magazine november 2013

Specialisten werken mee

De Orde heeft voor het eerst een voorzitter ‘van buiten’. Frank de Grave: ‘We willen verantwoordelijkheid nemen voor een betaalbaar en houdbaar zorgstelsel’.

Zorgvisie Executive congres

De oprichter van de IHI, Don Berwick, was in Nederland. Tientallen zorgbestuurders lieten zich inspireren om vooral in te zetten op patiëntveiligheid.

Transitie van drie kanten bekeken

Een zorgbestuurder, wethouder en wetenschapper bezien de enorme verandering in de langdurige zorg. ‘Veel hangt af van goede samenwerking.’

Beter eten

De inkopers van ziekenhuisvoedsel willen meer kwaliteit voor minder geld. Vers en op maat is een logistieke uitdaging van formaat.

Bestuurders nieuwe stijl

In haar proefschrift over het veranderde vak van zorgbestuurders is Wilma van der Scheer kritisch over de politiek en vereniging NVZD die daar ‘een speelbal’ van is geworden.

Samen veranderen

Bij de divisie Vrouw Kind van het AMC werken artsen, verpleegkundigen en bedrijfskundigen zij aan zij aan een organisatie die transparant en future proof is.

FOCUS HRM

Verantwoordelijkheid delen

Zo moet het voortaan: artsen besluiten samen met de patiënt over de behandeling. Maar professionals iets van bovenaf opleggen, is moeilijk.

Strategisch personeelsmanagement

De decentralisatie van de AWBZ stelt hr-afdelingen voor twee uitdagingen. Medewerkers begeleiden in de veranderingen en prognoses opstellen voor de kwalitatieve en kwantitatieve formatie.

Maatwerk in de thuiszorg

Het aantal zzp’ers neemt toe. Vanwege de ontslagen in de langdurige zorg, maar ook omdat ze kunnen leveren wat de cliënt vraagt.

Uit lijfbehoud

Vitaliteitsmanagement is nog een ondergeschoven kindje in de zorg, de vergrijzing van medewerkers ten spijt. En er is zo veel mogelijk.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.