Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, september 2011

Het coverhaal van het septembernummer is een interview met Edith Schippers. Zorgvisie sprak met de minister van VWS over 'vangnetten', het macrobeheersinstrument en de bezuinigingen in de ggz. Verder een reconstructie van de zaak rond bestuursvoorzitter Ruud Beijers en de raad van toezicht van ziekenhuis De Tjongerschans. De focus van dit magazine gaat over de toenemende rol van ICT in de zorg.
Zorgvisie magazine

Foto cover: Reed/Roel Dijkstra

‘De sector heeft nu helderheid’

Edith Schippers, de minister van VWS, wil dat het zorgstelsel eindelijk gaat werken. ‘Partijen in de zorg moeten op hun eigen benen staan.’

Pluim voor VPT

Zorgaanbieders aarzelen nog om hun cliënten extramuraal van zorg te voorzien. Het Volledig Pakket Thuis (VPT) zou te weinig geld in het laatje brengen en te veel organisatorische rompslomp geven. Maar Evean Thuiszorg is bekeerd.

Tragedie in De Tjongerschans

Na een bestuurscrisis haalt de raad van toezicht van ziekenhuis De Tjongerschans de ervaren bestuurder Ruud Beijers binnen. Maar diens privéleven leidt algauw tot problemen die twee jaar later na veel ellende uitmonden in zijn ontslag.

Ziekenhuizen analyseren concurrentiekracht

De auteurs zetten uiteen hoe ziekenhuizen inzichtelijk maken welke waarde zij in vergelijking met concurrenten creëren voor hun cliënten en andere stakeholders.

Focus ict

Zorg ICT is dominant in vrijwel ieder aspect van de zorg. Het is het brein van het ziekenhuis, het instrument van de specialist en het hulpmiddel van de zorgvrager. En de rol van ICT in de zorg wordt alleen maar groter.

 • Lancering geslaagd

  De umc’s van Utrecht en Leiden hebben hun krachten gebundeld bij de vervanging van hun automatiseringsystemen. Gezamenlijk hebben ze het project aanbesteed en met de winnende leverancier Chipsoft de software geïmplementeerd.
 • Robotica is niet eng

  Het beeld van robotica moet veranderen want de voordelen ervan zijn voor de zorg én voor de gebruiker groot.
 • Bekijk hier een vijftal voorbeelden van robotica in de zorg.

 • Voorkeur voor de iPad

  In de langdurige zorg wint de tablet van Apple terrein. Steeds meer ambulante hulpverleners ruilen de laptop in voor een iPad.
 • Big Brother omarmd

  In het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam waakt een intensivist over patiënten op de intensive care in het MC Zuiderzee in Lelystad. De ervaringen met tele-ic zijn positief.

Word abonnee

Interesse in een abonnement? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.