Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Zuster Anne’ gaat de markt op

MAARSSEN - Het eerste landelijke merk in de thuiszorg is een feit. Onder de vlag Zuster Anne werken 31 thuiszorgorganisaties samen op de landelijke markt.

Het merk ‘Zuster Anne’ moet staan voor herkenbaarheid en bereikbaarheid, laat directeur Paul van Weezepoel blijven. “Mensen weten vaak helemaal niet ze kunnen kiezen tussen thuiszorgorganisaties. Onze naam moet dezelfde perceptie krijgen als bijvoorbeeld AH.”

Innovatie en marketing

De 31 thuiszorgorganisaties krijgen vanaf 26 september een gezamenlijk telefoonnummer. Ook doen ze marketing en innovatie samen. De organisaties behouden wel hun eigen identiteit, want in de regio gebruiken ze hun eigen naam. Voor innovatie is Zuster Anne in gesprek met Philips medical systems. “Innovatie loopt vaak vast omdat lokale thuiszorgorganisaties te klein zijn. Wij kunnen nieuwe technieken landelijk uitrollen en zijn daardoor een interessante partij.”

Marktaandeel

De aangesloten organisaties hebben samen een marktaandeel van vijf procent. Gemiddeld hebben ze zo’n 500 medewerkers. Van de 31 zijn 28 lid van de brancheorganisatie BTN. Tot de grotere behoren VDA Thuiszorg (Brabant) en Samen Zorg (Groningen en Friesland). Ook drie ActiZ-leden doen mee, onder meer Corbis Plus (Noord-Holland) en Groene Kruis (Limburg) worden. (ZorgVisie – Bart Kiers)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.