Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zuyderland getroffen door griepgolf

Redacteur Zorgvisie en Skipr.
Zuyderland Medisch Centrum ondervindt veel hinder van de aanhoudende griepgolf. Het ziekenhuis blaast de komende twee weken daarom tientallen operaties in Limburg af.
Zuyderland
Foto: Zuyderland

De voornaamste oorzaak van de afgeblazen operaties in het Zuyderland is de toename van het aantal griepgevallen in combinatie met ziekte onder het medisch personeel.

Zorgplicht

Het Zuyderland geeft aan dat de maatregel noodzakelijk is om aan de zorgplicht te voldoen. ‘Patiënten van wie de operatie wordt verplaatst, krijgen daarvan op tijd bericht’, aldus het ziekenhuis. Spoed- en oncologieoperaties gaan wel door.

Het Limburgse ziekenhuis verklaart dat de griepgolf niet de enige oorzaak van de drukte is. Doordat patiënten met ernstigere klachten het ziekenhuis binnenkomen, neemt de ligduur toe.

Landelijke drukte

De griepgolf speelt niet alleen het Zuyderland parten. In het hele land hebben ziekenhuizen een tekort aan bedden. Eerder deze maand cancelden ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen operaties, omdat ze te weinig bedden vrij hadden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.