Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zuyderland is nieuwe naam voor Atrium-Orbis

Mark van Dorresteijn
De fusieorganisatie Atrium-Orbis heeft gisteren officieel de naam gewijzigd in Zuyderland.
Logo Zuyderland
Logo Zuyderland - Foto: Zuyderland

De organisatieonderdelen Medisch Centrum, Geestelijke Gezondheidszorg, Jeugdgezondheidszorg en Revalidatie voegen  ‘Zuyderland’ voor hun naam. Orbis Thuiszorg en Orbis Huishoudelijke Hulp behoren wel tot de nieuwe fusieorganisatie maar behouden tot 1 januari 2016 hun huidige naam.

Stemming

De naam is het denkwerk van medewerkers van de fusieorganisatie. Uiteindelijk kregen drie namen de voorkeur: Curavalis, Adare en Zuyderland. Deze drie namen werden voorgelegd aan de inwoners van Limburg. De naam Zuyderland mocht rekenen op 63 procent van de stemmen. In totaal werden 4329 stemmen uitgebracht.

Onthulling van de kubus met nieuwe naam op locatie Sittard-Geleen.

Nieuw logo

Bij deze nieuwe naam heeft Zuyderland ook een nieuw logo gekozen. ‘Een krachtige Z. Van Zuyderland, Ziekenhuis en Zorg.  Het hart van deze Z wordt gevormd door een kruis, van oudsher het symbool dat nauw verbonden is met de zorg. De nieuwe huisstijlkleur is blauw, in verschillende zachte tinten. Deze kleur heeft een frisse uitstraling, is zowel professioneel en betrouwbaar als energiek en creëert een rustgevende omgeving.’

Omvangrijke veranderingsproces

De daadwerkelijke fusie is de start van een omvangrijk veranderingsproces waar wij vijf jaar voor uittrekken, om zorgvuldig keuzes te maken. In de toekomst kunt u terecht in een van de dertien patiëntgerichte centra in ons ziekenhuis, waar de zorg nog beter op onze patiënten is afgestemd.  Als eerste wordt het Borstkankercentrum in Sittard-Geleen ingericht, waar alle zorg rondom borstkanker samenkomt. Patiënten beschikken straks binnen 24 uur over een diagnose en een behandelplan. In Heerlen wordt de opening van het Geboortecentrum voorbereid, met gespecialiseerde zorg voor moeder en kind.

Concentratie en netwerken

Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.