Zwak verpleeghuis drijft op uitzendkrachten

Tekort aan handen aan het bed is niet het probleem van verpleeghuizen met kwaliteitsissues. Ze gebruiken wel veel meer tijdelijke, vaak onervaren en laagopgeleide krachten dan de uitblinkers. Door een defensief aannamebeleid belanden zwakke huizen in een vicieuze cirkel naar beneden.
Nurse-oudere-iStock_450.jpg
Foto: iStock

Hoe kan het dat het ene verpleeghuis wel goede zorg levert en het andere met hetzelfde budget ondermaatse kwaliteit levert? Het is een vraag die met regelmaat op de agenda staat in politiek Den Haag. In de slipstream van sportjournalist Hugo Borst is het idee wijdverbreid dat dit komt door een tekort aan handen aan het bed. Maar Dageraad Advies toont aan dat dit niet zo is. Het adviesbureau onderzocht een jaar geleden, in opdracht van het ministerie van VWS, wat de kenmerken zijn van elf goede huizen. In het vervolgonderzoek gingen Jeroen Rommets en Roy Roelvink van Dageraad Advies

1
523

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.