Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zwak verpleeghuis drijft op uitzendkrachten

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Tekort aan handen aan het bed is niet het probleem van verpleeghuizen met kwaliteitsissues. Ze gebruiken wel veel meer tijdelijke, vaak onervaren en laagopgeleide krachten dan de uitblinkers. Door een defensief aannamebeleid belanden zwakke huizen in een vicieuze cirkel naar beneden.
Nurse-oudere-iStock_450.jpg
Foto: iStock
Premium

Hoe kan het dat het

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Niet alleen zwakke verpleeghuizen werken met te veel uitzendkrachten helaas is dit "normaal" geworden. Alleen juist in de vakantieperiode van juni tot september wordt dit pijnlijk zichtbaar, omdat binnen de goede verpleeghuizen dan de vaste medewerkers de vakantieplanning reeds in januari dicht gepland hebben. De zwakke verpleeghuizen zakken dan geheel door het ijs en draaien op uitzendkrachten en vrijwilligers. Met gevolg nieuwe niet vertrouwde gezichten en extreem onrust op de afdelingen. Over kennis en kunde nog maar niet gesproken. Wanneer stop de financiering van deze verpleeghuizen? Cliënten kunnen beter op straat staan want dan krijgen ze nog betere (Wmo)zorg!

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.