‘Zzp’ers in ziekenhuizen vormen risico bij verspreiding infecties naar verpleeghuizen’

Doordat zzp'ers bij veel verschillende zorginstellingen werken, is het risico dat ze infecties overbrengen op patiënten groter. Door overplaatsingen naar verpleeghuizen kunnen veel cliënten besmet raken. Dat zegt Jan Dijks, mede-initiatiefnemer van een nieuw digitaal meldpunt voor infectieziekten in de regio Rotterdam. Dankzij het meldpunt kunnen zorginstellingen voorzorgmaatregelen nemen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het Meldpunt Uitbraken Infectieziekten en BRMO (MUIZ) is bezig aan een opmars in Nederland. MUIZ is een nieuw hulpmiddel voor zorginstellingen in de strijd tegen infectieziekten en BRMO. Het meldpunt geeft zorgprofessionals realtime en per zorginstelling inzicht in uitbraken van infectieziekten in de regio.

Interesse vanuit het hele land

MUIZ is sinds februari 2017 live. In anderhalf jaar tijd zijn er ruim honderd uitbraken gemeld. MUIZ is gebouwd door stichting Samenwerkende Rijnmond Ziekenhuizen (SRZ), ConForte, de brancheorganisatie van verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg en de GGD’en Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland Zuid. Naast de GGD zijn bijna tweehonderd zorginstellingen aangesloten. Dit zijn

0
582

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.