Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Leekerweide bereidt ict voor op veranderingen

De gehandicaptenzorginstelling denkt na over hoe ze ook na 1 januari 2014 nog goede zorg kan verlenen. In dat jaar verschuift de zorg stapsgewijs van de AWBZ naar de Wmo. Steeds meer zorgactiviteiten gaan buiten de instelling plaatsvinden, bij de cliënten thuis. Leekerweide speelt hier op in door onder meer de automatisering via internet te organiseren.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Leekerweide bereidt ict voor op veranderingen
Foto: ANP - Roos Koole

Leekerweide biedt ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Ongeveer 900 cliënten wonen, werken of volgen dagbesteding of therapie en behandeling op twintig verschillende locaties. Er zijn ruim achthonderd medewerkers en rond vijfhonderd vrijwilligers werkzaam bij de West-Friese zorgorganisatie. De stichting, met het hoofdkantoor in Wognum, biedt verschillende vormen van ondersteuning aan cliënten, van 24-uurszorg tot zorg aan huis.

Transparantie is een van de onderdelen waarop Leekerweide zich wil onderscheiden. De organisatie wil transparant zijn naar de cliënten en hun verwanten, naar medewerkers, richting de zorgautoriteiten en andere stakeholders. Die instelling loont want het gaat Leekerweide financieel voor de wind.

0
71

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.