Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

16.750 euro boete voor niet melden van misbruik

In antwoord op Kamervragen over seksueel misbruik in de gehandicaptenzorg stelt minister Klink van Volksgezondheid voor een boete in te stellen voor zorginstellingen die seksueel misbruik niet melden. Deze bestuurlijke boete kan oplopen tot 16.750 euro.

Klink reageerde op Kamervragen naar aanleiding van het bericht dat seksueel misbruik in de gehandicaptenzorg vaak niet gemeld wordt bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Klink wijst in zijn antwoord op een wetsvoorstel dat nu bij de Kamer ligt. In dit wetsvoorstel van de bestuurlijke handhaving volksgezondheidswetgeving bestaat de mogelijkheid om voor het niet naleven van de meldingsplicht een bestuurlijke boete van ten hoogste 16.750 op te leggen.

Sluiten

Klink schrijft in zijn brief aan de Kamer ook dat hij in uiterste geval een instelling kan laten sluiten. Hij heeft echter niet de bevoegdheid de directie van een instelling te ontslaan. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Links

Lees de brief van Klink aan de Kamer

Misbruik gehandicapten vaak onbestraft

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.