Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

‘MSB’s gaan uit elkaar spatten’

Bart Kiers
Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Medisch specialisten en adviseurs twijfelen over de levensvatbaarheid van het medisch-specialistisch bedrijf (MSB). De uitdaging is om de dokters onderling op één lijn te krijgen, blijkt uit een achtergrondartikel in Zorgvisie Magazine.
‘MSB’s gaan uit elkaar spatten’
Premium

In veel ziekenhuizen hebben medisch

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem Zorgvisie.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle artikelen lezen
  • Dagelijks de Zorgvisie nieuwsbrief

Al abonnee? Log dan in

6 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. ik zie grote kansen, voor participatiemaatschappijen en juristen. voor de van zorg afhankelijke patiënt wordt het er beslist niet transparanter op, en vast ook niet betaalbaarder. maar wellicht levert het de belastingbetaler die (nog) geen zorg nodig heeft wel een belastingverlaging op. en daar gaat het tenslotte om..

  3. De specialisten moeten gewoon in loondienst bij de ziekenhuizen. Als je om je heen kijkt in europa is dit voor zowel de patient als de smaneleveing de meest efficiente en ‘client virendelijkste’ oplossing. ook veel overbodige burocratie is dan verdwenen.

  4. Het beeld van verdeeldheid binnen het MSB is herkenbaar. Veel hangt af van de kwaliteit van onderinge samenwerking en draagvlak. Voor een overzicht van enkele ‘uitdagingen’ binnen het MSB en tips voor de interne structurering, zie onze nieuwsbrief (http://tinyurl.com/pb8e94f) of:
    http://www.hekkelman.nl/userfiles/File/nieuwsbrief_zorg_msb_bestuurder_hoe_houd_je_kikkers_in_de_kruiwagen_enkele_tips_judith_schroder_eefke_mulder.pdf

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.