Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘2010 wordt jaar van de waarheid voor EPD-leveranciers’

Mario Gibbels
EPD-leveanciers die er dit jaar niet in slagen om een aanzienlijk marktaandeel te bemachtigen, worden uit de markt gedrukt. Dat stelt het advies- en onderzoeksbureau Ovum, onderdeel van de Datamonitor Group, in het deze week verschenen rapport 2010 Trends to Watch: Healthcare Technology”.

Als bewijs voor deze stelling voert Ovum een eind vorig jaar verricht onderzoek aan naar de investeringsplannen van 150 Amerikaanse en Europese ziekenhuizen. Uit deze inventarisatie blijkt dat het EPD helemaal bovenaan staat in de prioriteitenlijstjes van de ziekenhuizen. Ondanks de hoge kosten en invoeringsproblemen zal het EPD dit jaar op grote schaal ingevoerd worden in ziekenhuizen, aldus Ovum. SaaS en spraakherkenningstools spelen hierbij een stimulerende rol. SaaS maakt het ook voor kleinere zorgaanbieders mogelijk om een EPD in te voeren en spraakherkenningstools helpen om de dokters over de streep te trekken. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.