22 regionale ziekenhuizen voldoen niet aan aangescherpte kwaliteitseisen

Van de 28 regionale ziekenhuizen voldoen 12 niet aan de aangescherpte kwaliteitseisen voor de intensive care en 22 niet aan die voor de spoedzorg. Ze hebben 22 tot 30 miljoen euro extra nodig voor extra seh-artsen en intensivisten. Dat heeft het onderzoeksbureau Gupta berekend in opdracht van de Vereniging Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ).

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
spoedeisende hulp
Foto: iStock

‘Kwaliteitseisen nekken regionale ziekenhuizen’, kopte Zorgvisie ruim een week geleden op 21 mei 2018. De continue aanscherping van kwaliteitseisen is een financiële molensteen voor regionale ziekenhuizen. En ze zijn voor regionale ziekenhuizen onnodig streng, stelde ziekenhuisbestuurder Suzanne Kruizinga namens de SAZ. ‘Regionale ziekenhuizen hebben regelruimte nodig, anders gaan er mogelijk ziekenhuizen omvallen.’ Maar om hoeveel extra personeel gaat het nu? Onderzoeksbureau Gupta heeft voor de SAZ een budget-impactanalyse gemaakt op basis van ingevulde vragenlijsten door de 28 SAZ-ziekenhuizen. Die is in het bezit van Zorgvisie.

Aangescherpte kwaliteitseisen

Het zijn de bezettingsnormen in de kwaliteitsstandaarden voor intensive care en spoedzorg

0
1978

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.