Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Faillissement voor Pasana Zorggroep

De Pasana Zorggroep, waar ziekenhuis De Sionsberg onder valt, wil faillissement aanvragen. Dat blijkt uit een persverklaring van De Friesland Zorgverzekeraar. Actuele financiële problemen bij het ziekenhuis vormen de aanleiding voor de faillissementsaanvraag. Omdat er via het vastgoed een directe relatie bestaat tussen het ziekenhuis en de zorginstellingen hebben de problemen van De Sionsberg ook directe gevolgen voor de ouderenzorg.
Faillissement voor Pasana Zorggroep

De Friesland heeft een stichting 'Continuïteit Zorgverlening Friesland' opgericht. Met deze zogenaamde vangnetstichting wordt er voor gezorgd dat de ouderenzorg van De Pasana Zorggroep wordt gecontinueerd.

Diana Monissen

Voorzitter raad van bestuur van De Friesland Zorgverzekeraar, Diana Monissen: 'Het nieuws over De Sionsberg en De Pasana Zorggroep leidt tot veel ongerustheid onder bewoners en patiënten. Vanuit onze verantwoordelijkheid doen wij er alles aan om er voor te zorgen dat de zorg in de ouderenzorg gewoon door kan gaan totdat er een nieuwe aanbieder is die de zorg van De Pasana Zorggroep wil overnemen, vandaar de oprichting van een vangnetstichting. Ook voor ziekenhuis De Sionsberg is er sprake van een continuïteitsplan, waarmee geregeld is dat er bij andere ziekenhuizen voldoende capaciteit is om aan de zorgvraag te kunnen voldoen. Huisartsen en ambulancediensten zijn hierover ook geïnformeerd. Waarmee acute zorg te allen tijde is gegarandeerd. Bestaande afspraken in de polikliniek kunnen wat ons betreft tot 1 januari blijven doorlopen. Verder gaan wij graag om de tafel met initiatiefnemers voor een vervolg van De Sionsberg dat beantwoordt aan de zorgbehoefte in die regio.'

Schulden

Pasana zou een schuld hebben van 40 miljoen euro. De bank heeft volgens Omrop Fryslân beslag laten leggen op één van de rekeningen van Pasana, waardoor de salarissen van het personeel over november niet meer betaald kunnen worden. Vorige week werd bekend dat de medische staf bij een eventuele sluiting of faillissement het ziekenhuis zou willen overnemen.

Of registreer u om te kunnen reageren.