Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

‘Zorgverzekering Jos de Blok uitgesteld tot 2018’

De alternatieve zorgverzekering 'Zorgeloos Care' zal waarschijnlijk pas beschikbaar zijn in 2018. Dat schrijft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) in haar recente ‘Zorgverzekeringsmarktscan 2016’.
JosBlok.jpg
Foto: Jos de Blok

Zorgeloos Care meldde zich eind vorig jaar voor het eerst met de ambitie om een alternatieve zorgverzekering op de markt te brengen. Jos de Blok, oprichter van thuiszorgorganisatie Buurtzorg Nederland, maakte zichzelf bekend als een van de initiatiefnemers. Hij en twee anderen willen voor het eind van dit jaar 50.000 mensen aan zich binden.

15.000 leden voor zorgverzekering
Inmiddels staat de teller van Zorgeloos op 14.158, na een vliegende start eind december, waarbij het aantal van 10.000 deelnemers snel werd gehaald, aldus ZorgWijzer.nl. Het idee is om een  alternatieve zorgverzekeraar op te richten waarbij de leden/verzekerden deels eigenaar zijn van de zorgverzekeraar. Zodoende zouden zij invloed kunnen uitoefenen op het beleid van Zorgeloos.

Uitgesteld tot 2018
Een ambitieus streven, dat doet denken aan Anno12. Dit was een vergelijkbaar initiatief van een aantal jaar geleden, dat niet het aantal benodigde nieuwe klanten kon behalen tijdens de overstapperiode. Zorgeloos wilde vanaf 2017 starten met het aanbieden van een zorgverzekering tegen een lage premie. De NZa meldt in de ‘Zorgverzekeringsmarktscan 2016’ echter dat de verwachting is dat de nieuwe verzekeraar niet eerder start dan 2018.

Dossier Zorginkoop Zorgverzekeraars kopen zorg in bij zorgaanbieders. De contractonderhandelingen verlopen niet altijd even gemakkelijk. Hoe het de partijen vergaat, leest u in het dossier Zorginkoop. Lees meer >>

Eén reactie

  • wannevandorst

    Als je jaar op jaar te weinig budget krijgt van de verzekeraars begin je gewoon zelf een verzekeraar. Ik neem aan dat dit waanzinnig idee strandt binnen NZA en ACM. Koning De Blok zit dan aan beide kanten van de tafel te onderhandelen.

Of registreer u om te kunnen reageren.