Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Top-10: Best gelezen artikelen 2013

Welke berichten zijn in 2013 het meest gelezen door bezoekers van de website van Zorgvisie? Wat vonden onze lezers belangrijk? Opvallend is dat berichten over inkomens van bestuurders in de zorg erg goed gelezen worden. Verder is er veel interesse voor veranderingen in de langdurige zorg en in de ggz.
Top-10: Best gelezen artikelen 2013

1. Top-50: Karel Verwey best verdienende bestuurder

Karel Verweij, bestuurder bij zorginstelling Cordaan is over 2012 de best verdienende bestuurder in de ouderenzorg. In totaal ontvingen vijftig bestuurders meer dan de Balkenendenorm van 193.000, zo blijkt uit cijfers van vakbond Abvakabo FNV.

Lees het bericht >>

 

2. Knip tussen verpleging en verzorging van de baan

De geplande overheveling van de persoonlijke verzorging naar de gemeenten gaat hoogstwaarschijnlijk niet door. Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS overweegt de verpleging en de verzorging onder te brengen in de Zorgverzekeringswet.

Lees het bericht >>

 

3. Top-10 grootverdieners in de zorg

De best verdienende bestuurder in de zorg van 2011 zit bij Achmea, hij kreeg bijna 513 000 euro. De meest verdienende bestuurder van een zorginstelling was de bestuursvoorzitter van Zorggroep Noorderbreedte in Leeuwarden, hij verdiende 384 498 euro.

Lees het bericht >>

 

4. 'Ouderen met lage zorgzwaarte uit verzorgingshuis gezet'

Honderden ouderen met lage zorgzwaartepakketten worden nu al gedwongen hun verzorgingstehuis te verlaten. Dat melden zorgbestuurders en medewerkers vandaag aan dagblad Trouw. Dit terwijl volgens het kabinetsbeleid huidige bewoners in verzorgingshuizen zouden mogen blijven wonen.

Lees het bericht >>

 

5. Sluiting dreigt voor ruim 800 ouderenzorglocaties

Voor 800 van de bijna 2000 verpleeg- en verzorgingshuislocaties dreigt sluiting, omdat het scheiden van wonen en zorg in deze locaties financieel niet rendabel is. Dat blijkt uit onderzoek van Berenschot.

Lees het bericht >>

 

6. CVZ wil helft ggz schrappen uit pakket

Ongeveer de helft van de psychische stoornissen in de geneeskundige ggz hoort niet thuis in het verzekerd pakket. Dat staat in een nog niet openbaar conceptrapport van het College voor Zorgverzekeringen. 'Het is een draconische slecht onderbouwde bezuiniging.'

Lees het bericht >>

 

7. Transitie langdurige zorg te snel en te onduidelijk

De snelheid waarmee staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) zijn hervormingen voor de langdurige zorg invoert, baart veldpartijen zorgen. Dat bleek gisteren tijdens de hoorzitting over de transitie van de langdurige zorg in de Tweede Kamer. Een aantal onduidelijkheden over de wetswijzigingen is tijdens de zitting niet weggenomen.

Lees het bericht >>

 

8. AMC en VUmc diskwalificeren Chipsoft

Epic is nog de enige overblijver als het gaat om de aanbesteding van het elektronisch patiëntendossier van het Academisch Medisch Centrum en VU medisch centrum. Chipsoft is afgevallen, verklaart Frank van den Bosch, woordvoerder van het AMC.

Lees het bericht >>

 

9. Schippers presenteert veranderingen ggz

De geestelijke gezondheidszorg gaat per 2014 veranderen. De focus verschuift naar zelfmanagement en preventie. De inzet van huisarts en praktijkondersteuner ggz (POG-GGZ) versterkt. Daarnaast zullen veel ggz-patiënten lager in de keten terecht komen. Zo schrijft minister Edith Schippers in een brief aan de Tweede Kamer.

Lees het bericht >>

 

10. Careyn stopt regelarme zorg vanwege meer regels

'Lastige communicatie met financiële partners' is een belangrijke reden om te stoppen met het experiment Regelarme zorg. Zorgorganisatie Careyn stapt uit het ambitieuze project, een van de paradepaardjes van het ministerie van VWS om de zorg te verbeteren.

Lees het bericht >>

Of registreer u om te kunnen reageren.