Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Medicatiegegevens vaak niet beschikbaar

Nederlandse ziekenhuizen hebben elektronische medicatiegegevens van patiënten niet op orde. In veertig procent van de gevallen zijn de medicatiegegevens niet of onvoldoende beschikbaar. Dit blijkt uit onderzoek van de krant Algemeen Dagblad.

In meer dan 80 procent van de gevallen beschikt de polikliniek niet over de medicatiegegevens van de patiënt. Bij bijna 60 procent van de ziekenhuizen ontbreken de gegevens van medicatiegegevens van de patiënt van buiten het ziekenhuis

Digitale registratie serieus nemen

Nefarma-directeur Michel Dutrée van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen Nederland vindt dit ernstig cijfers. Dutrée ziet in de onderzoeksresultaten van het AD een aansporing voor de ziekenhuizen om de (digitale) medicatieregistratie serieus te nemen, wat ook de therapietrouw ten goede zal komen.
“De online beschikbaarheid van gegevens moet in dit internettijdperk toch vanzelfsprekend zijn. Ziekenhuizen zouden zich deze slechte score moeten aantrekken”, aldus Dutrée. (ZorgVisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

- Lucasziekenhuis halveert medicatiefouten
- Elektronisch medicatiedossier onuitvoerbaar

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.