Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Medicatiegegevens vaak niet beschikbaar

Nederlandse ziekenhuizen hebben elektronische medicatiegegevens van patiënten niet op orde. In veertig procent van de gevallen zijn de medicatiegegevens niet of onvoldoende beschikbaar. Dit blijkt uit onderzoek van de krant Algemeen Dagblad.

In meer dan 80 procent van de gevallen beschikt de polikliniek niet over de medicatiegegevens van de patiënt. Bij bijna 60 procent van de ziekenhuizen ontbreken de gegevens van medicatiegegevens van de patiënt van buiten het ziekenhuis

Digitale registratie serieus nemen

Nefarma-directeur Michel Dutrée van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen Nederland vindt dit ernstig cijfers. Dutrée ziet in de onderzoeksresultaten van het AD een aansporing voor de ziekenhuizen om de (digitale) medicatieregistratie serieus te nemen, wat ook de therapietrouw ten goede zal komen.

“De online beschikbaarheid van gegevens moet in dit internettijdperk toch vanzelfsprekend zijn. Ziekenhuizen zouden zich deze slechte score moeten aantrekken”, aldus Dutrée. (ZorgVisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

Lucasziekenhuis halveert medicatiefouten

Elektronisch medicatiedossier onuitvoerbaar

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.