Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Klink houdt vast aan DigiD voor toegang patiënt tot EPD

Minister Klink houdt vast aan de ontwikkeling van het EPD-DigiD om de patiënt toegang te bieden tot zijn EPD. Dat schrijft hij in antwoord op vragen van Tweede Kamerlid Halbe Zijlstra van de VVD.

Zijlstra stelt in zijn vragen aan de minister dat de beveiligingstechniek die gebruik maakt van Public Key Infrastructure (PKI)-overheid certificaten veiliger en goedkoper is dan DigiD. Klink geeft toe dat het alternatief voor authenticatie via eNIK, dat gebruik maakt van PKI-overheid, veiliger is dan DigiD. Het probleem is echter dat eNIK de komende jaren nog niet gereed zal zijn. Omdat het ministerie van VWS de patiënt zo snel mogelijk toegang wil geven tot zijn medische gegevens, heeft Klink ervoor gekozen om het EPD-DigiD te laten ontwikkelen dat veiliger is dan het huidige DigiD. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Mario Gibbels

Of registreer u om te kunnen reageren.