Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

ICT ondersteunt mensen met lichte dementie via mobieltje

Mensen met lichte dementie die verdwaald zijn, kunnen door middel van hun mobieltje terug naar huis geleid worden. Via de dienst TalkMeHome kan een gedesoriënteerde cliënt via zijn mobieltje contact opnemen met een zorgcentrale die ervoor zorgt dat de cliënt weer veilig thuiskomt.
ICT ondersteunt mensen met lichte dementie via mobieltje

De zorgverlener die tijdens het gesprek op een kaart de GPS-locatie van de cliënt kan zien, geeft via de mobiele telefoon aanwijzingen om de weg naar huis terug te vinden. Mantelzorgers kunnen met TalkMeHome ook volgen waar hun familielid zich bevindt en zo nodig de zorgcentrale bellen.

TalkMeHome is ontwikkeld door onderzoeksinstituut Novay, zorgorganisatie Carint Reggeland Groep, zorgcentrale-leverancier Verklizan, leverancier Findwhere en het Lectoraat ICT-Innovaties in de Zorg Windesheim. De samenwerking van de diverse partijen maakt deel uit van het programma ICT-diensteninnovatie van de Provincie Overijssel. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Vilans test GPS voor mensen met dementie
Gps-chip voor mensen met dementie
Nieuwe online zoekmachine dementiehulpmiddelen gelanceerd

Annelies Vermeulen

Eén reactie

  • no-profile-image

    Freek Gillissen

    Helaas is deze dienstverlening al gratis beschikbaar op de Iphone als app gratis beschikbaar gesteld door apple

Of registreer u om te kunnen reageren.