Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

ICT ondersteunt mensen met lichte dementie via mobieltje

Annelies Vermeulen
Mensen met lichte dementie die verdwaald zijn, kunnen door middel van hun mobieltje terug naar huis geleid worden. Via de dienst TalkMeHome kan een gedesoriënteerde cliënt via zijn mobieltje contact opnemen met een zorgcentrale die ervoor zorgt dat de cliënt weer veilig thuiskomt.
ICT ondersteunt mensen met lichte dementie via mobieltje

De zorgverlener die tijdens het gesprek op een kaart de GPS-locatie van de cliënt kan zien, geeft via de mobiele telefoon aanwijzingen om de weg naar huis terug te vinden. Mantelzorgers kunnen met TalkMeHome ook volgen waar hun familielid zich bevindt en zo nodig de zorgcentrale bellen.

TalkMeHome is ontwikkeld door onderzoeksinstituut Novay, zorgorganisatie Carint Reggeland Groep, zorgcentrale-leverancier Verklizan, leverancier Findwhere en het Lectoraat ICT-Innovaties in de Zorg Windesheim. De samenwerking van de diverse partijen maakt deel uit van het programma ICT-diensteninnovatie van de Provincie Overijssel. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Vilans test GPS voor mensen met dementie

Gps-chip voor mensen met dementie

Nieuwe online zoekmachine dementiehulpmiddelen gelanceerd

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.