Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

CSC reorganiseert voor versterking zorgtak

CSC en iSoft, leveranciers van epd/zis-oplossingen, zijn begonnen aan de laatste stap van de samenvoeging van beide bedrijven. Ook willen zij de winstgevendheid van het zorgonderdeel waarborgen. Dat gaat gepaard met een reorganisatie. Dit blijkt uit een interne brief in handen van Zorgvisie en gesprek Marco den Heijer, industry director CSC.
CSC reorganiseert voor versterking zorgtak

Den Heijer legt uit dat de reorganisatie niet wordt uitgevoerd vanwege tegenvallende resultaten. 'CSC heeft tweeëneenhalf jaar geleden iSoft overgenomen en we zijn dit fiscale jaar gestart met de volledige integratie. Zowel iSoft als CSC heeft een eigen healthcare-unit. Die twee werken wel samen maar zijn nog zelfstandige organisaties. Deze twee takken gaan we nu integreren. Er zijn daarbij twee nieuwe directeuren benoemd uit de CSC-organisatie.'

Hogere omzet, lagere kosten

In de interne brief wordt naast de integratie gesproken over een 'dalende trend in healthcare' waardoor de organisatie het komende jaar een nieuw strategisch plan wil doorvoeren om de omzet te laten groeien en de kosten te laten dalen. Voor de healthcare-divisie betekent dat een personeelsreductie van ongeveer tien procent. Wat de strategie precies inhoudt of om welke aantallen het precies gaat, wordt pas later dit jaar bekend.

Derde speler

Doel van de nieuwe plannen is om de zorgtak en productontwikkeling veilig te stellen. 'De historie kunnen we niet veranderen', licht Den Heijer toe. 'We focussen nu eerst op stabilisatie en daarna willen we weer groeien. Het is niet zo dat we in zwaar weer zitten. We hebben te maken met de wereldwijde strategie van CSC inclusief verlangde winstmarges waar wij aan moeten voldoen. Op dit moment zijn Chipsoft en Epic grote spelers in Nederland en daar kan nog prima een derde speler bij. CSC kan deze speler worden. Dat bewijzen we keer op keer in het buitenland. Vooral in Engeland zijn we sterk. Niet alleen binnen de NHS, maar ook daarbuiten vinden we nieuwe klanten.'

Overname iSoft door CSC

Ict-dienstverlener CSC nam in 2011 de zorgautomatiseerder iSoft over voor een bedrag van 502 miljoen dollar. In Nederland ging het om circa 240 medewerkers verdeeld over kantoren in Leiden en Groningen. CSC/iSoft heeft momenteel een marktaandeel van ongeveer 15 procent in Nederland. De ziekenhuizen die met het pakket van iSoft werken, zijn te vinden in het epd/zis-overzicht.

Epd / LSP

Medische gegevens van patiënten worden verzameld in het elektronisch patiëntendossier/cliëntendossier. De uitwisseling daarvan vindt plaats via het Landelijk Schakelpunt (LSP). In het dossier epd/LSP verzamelt Zorgvisie best practices en artikelen over dit onderwerp.
Bekijk het dossier

 

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.