Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Genomineerden Zorgmanager en Talent van het Jaar 2014

De genomineerden voor de prijs Zorgmanager van het Jaar 2014 zijn Willy Spaan, bestuursvoorzitter van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch, Jan Kimpen, bestuursvoorzitter van Universitair Medisch Centrum Utrecht en Jeroen van den Oever van Fundis, voorheen Vierstroom, in Gouda. Dat is vandaag bekendgemaakt.
Genomineerden Zorgmanager en Talent van het Jaar 2014

Zij zijn voorgedragen door een selectiecommissie bestaande uit hoogleraar Pauline Meurs en organisatieadviseur Hanke Lange.

Zorgmanager van het Jaar

De genomineerden voor de titel Zorgmanager van het Jaar hebben een lange staat van dienst. Willy Spaan is sinds 2008 bestuursvoorzitter van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Tevens is hij deeltijd hoogleraar virologie bij het LUMC. Het ziekenhuis in Den Bosch is een opleidingsziekenhuis met een omzet van meer dan 300 miljoen euro. Jan Kimpen geeft sinds 2009 leiding aan het academische ziekenhuis voor Utrecht en omgeving. Bij UMC Utrecht werken meer dan 11.000 mensen. De jaaromzet bedraagt meer dan 1 miljard euro. Voordat hij toetrad tot de raad van bestuur was hij voorzitter van de divisie Kinderen. Ook Jeroen van den Oever is al vijf jaar bestuurder en directievoorzitter van zijn organisatie. Fundis is een groep van zestien bedrijven die zich richten op wonen, welzijn en zorg aan chronisch zieken en kwetsbare ouderen. De organisatie is ver gevorderd om het Lange Land Ziekenhuis in Zoetermeer over te nemen vanuit een regiovisie die is ontwikkeld met het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Talent van het Jaar 2014

Voor de prijs voor aanstormend talent en de bijbehorende titel Talent van het Jaar 2014 zijn voorgedragen Justin Bitter en Nienke Meerdink. Genomineerde Justin Bitter (35) is werkzaam als manager bedrijfsvoering van het OK-team in het Bernhoven ziekenhuis in Uden. Zijn 'tegenstander' Nienke Meerdink (30) is manager van een maatschap van 23 medisch specialisten in het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem. Aan de titel Talent van het Jaar is een geldprijs van 50.000 euro verbonden dat beschikbaar wordt gesteld door fonds NutsOhra. Het bedrag moet besteed worden aan een project dat de zorg verbetert.

Olof Suttorp

Vorig jaar is de titel Zorgmanager van het Jaar gegaan naar bestuursvoorzitter Olof Suttorp van het Amphia Ziekenhuis in Breda en Tilburg. De prijs voor het Talent van het Jaar ging naar Dennis van Veghel, manager van de maatschap cardiologie en cardiothoracale chirurgie in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.

Uitslag

Op 17 april 2014 worden de winnaars bekendgemaakt. Dat gebeurt na afloop van het congres Sturen op gepaste zorg in Haarlem. Juryvoorzitter André Rouvoet, tevens voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, zal de winnaars bekendmaken. De andere leden van de jury zijn Wilma van der Scheer, zakelijk directeur van Erasmus CMDz en Lidy Hartemink, bestuursvoorzitter van Zorgcombinatie Noorderboog en voormalig winnaar van de prijs.

Foto

 • Jan Kimpen, bestuursvoorzitter van Universitair Medisch Centrum Utrecht

  Jan Kimpen, bestuursvoorzitter van Universitair Medisch Centrum Utrecht

 • Jeroen van den Oever van Fundis, voorheen Vierstroom, in Gouda

  Jeroen van den Oever van Fundis, voorheen Vierstroom, in Gouda

 • Willy Spaan, bestuursvoorzitter van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch

  Willy Spaan, bestuursvoorzitter van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch

 • Justin Bitter, manager bedrijfsvoering van het OK-team in het Bernhoven ziekenhuis in Uden

  Justin Bitter, manager bedrijfsvoering van het OK-team in het Bernhoven ziekenhuis in Uden

 • Nienke Meerdink, manager van een maatschap van 23 medisch specialisten in het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem

  Nienke Meerdink, manager van een maatschap van 23 medisch specialisten in het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem

2 reacties

 • DGo

  Pas maar op Jeroen! Er zijn nog al wat Zorgmanagers van het jaar kort daarna 'van het toneel verdwenen' :)

 • Reactie verwijderd door een beheerder

Of registreer u om te kunnen reageren.