Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aanbesteding regio Rivierenland afgerond

De aanbesteding voor huishoudelijke hulp voor 2009 in de regio Rivierenland is afgerond. Drie van de zorgaanbieders die momenteel huishoudelijke hulp leveren doen volgend jaar voor een deel niet meer mee.

Naast Rivas Zorggroep zullen ook Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk Werk Rivierenland STMR) en Zorgcentra De Betuwe in 2009 een deel van de huishoudelijke zorg niet langer leveren. Zorgaanbieder Rivas gaf eerder te kennen dat lage tarieven die de gemeenten hebben vastgesteld een reden was om niet mee te doen aan de aanbesteding.

Tarieven

De aanbesteding is gedaan op basis van het zogenaamde Zeeuwse model, waarbij de nadruk ligt op concurrentie op basis van kwaliteit in plaats van op prijs. De gemeenten hebben de tarieven voor huishoudelijke hulp (HH1) dusdanig laag gesteld, dat Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk Werk Rivierenland heeft besloten zorg die onder de kostprijs valt niet meer aan te bieden. “Als ik zie dat de tarieven nog steeds onder de kostprijs liggen, blijven organisaties op deze dienst verlies lijden. Geen enkele organisatie houdt dat vol en op termijn komt daarmee in onze regio de kwaliteit en continuïteit in gevaar van de hulp bij het huishouden”, aldus STMR-bestuurder Ron Axt.

De gemeenten gaan de komende weken in overleg met de zorgaanbieders om de overgang voor cliënten en het personeel zo soepel mogelijk te laten verlopen. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Lees ook:

Rivas hekelt lage tarieven huishoudelijke zorg

Rivas Zorggroep stelt cliëntenstop in

Salarisverlaging lokt protest thuiszorg uit

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.