Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aantal medewerkers gehandicaptenzorg stijgt

Redacteur Zorgvisie
Het aantal medewerkers in de gehandicaptenzorg stijgt. Dat blijkt uit de gegevens van het arbeidsmarktprogramma zorg en welzijn (azw). In 2015 waren 161.000 mensen werkzaam in de sector, in 2016 waren er 165.000 werknemers.
Gehandicaptenzorg-AdobeStock-400.jpg
Foto: AdobeStock

Dat meldt de VGN. Het aantal medewerkers in de sector is in een jaar tijd met 2,5 procent toegenomen en ook het aantal fte is gestegen. De gemiddelde deeltijdfactor blijft gelijk aan 2015, op 0,73. Van alle medewerkers in de gehandicaptenzorg in 2016 was 80 procent vrouw; de VGN meldt dat dat percentage al jarenlang nagenoeg gelijk is. Daarnaast heeft eenzelfde percentage een vast contract.

Medewerkers zorg- en welzijnssector
In de vvt- en ggz-sector nam het aantal medewerkers in 2016 juist af, blijkt uit de gegevens van azw, terwijl er in de zorg- en welzijnssector als geheel sprake is van een lichte stijging. Ook hebben in de zorg- en welzijnssector meer mensen een vast dienstverband dan in andere sectoren en werken er over het algemeen meer vrouwen.

Dossier Gehandicaptenzorg
In het dossier gehandicaptenzorg staat al het nieuws uit de gehandicaptenzorg, van cao’s tot updates over zorginstellingen.Lees hier over bezuinigingen op de langdurige zorg, bestuurswisselingen binnen gehandicaptenzorginstellingen en al het andere nieuws dat gerelateerd is aan de sector.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.