Abvakabo stapt uit overleg zorgakkoord

Vakbond Abvakabo FNV wijst het voorstel waarmee staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) de bezuinigingen in de thuiszorg wil verzachten, af. Dat heeft de bond woensdag laten weten. Andere vakbonden, werkgevers en het kabinet zijn wel tot een zorgakkoord gekomen. Het akkoord wordt vanmiddag gepresenteerd.
Abvakabo stapt uit overleg zorgakkoord
Foto: ANP - Evert-Jan Daniels

Abvakabo mist de politieke wil bij het kabinet om te komen tot een zorgakkoord met draagvlak. ‘Zelfs een ultiem bod van Abvakabo FNV, om 0,3 procent van de ruimte voor loonstijging van medewerkers in de gehele zorg in te zetten werd niet geaccepteerd, terwijl dit zou zorgen voor financiële dekking voor het overeind houden van de thuiszorg. De politieke wil ontbreekt bij dit kabinet om te komen tot een Zorgakkoord met draagvlak’, aldus Abvakabo FNV voorzitter Corrie van Brenk.

Nullijn
Avakabo-onderhandelaar Lilian Marijnissen laat weten dat in het nieuwe zorgakkoord geen garanties zijn opgenomen over de nullijn. Verder noemt Marijnissen

1
19

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.