Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Abvakabo stapt uit overleg zorgakkoord

Vakbond Abvakabo FNV wijst het voorstel waarmee staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) de bezuinigingen in de thuiszorg wil verzachten, af. Dat heeft de bond woensdag laten weten. Andere vakbonden, werkgevers en het kabinet zijn wel tot een zorgakkoord gekomen. Het akkoord wordt vanmiddag gepresenteerd.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Abvakabo stapt uit overleg zorgakkoord
Foto: ANP - Evert-Jan Daniels

Abvakabo mist de politieke wil bij het kabinet om te komen tot een zorgakkoord met draagvlak. ‘Zelfs een ultiem bod van Abvakabo FNV, om 0,3 procent van de ruimte voor loonstijging van medewerkers in de gehele zorg in te zetten werd niet geaccepteerd, terwijl dit zou zorgen voor financiële dekking voor het overeind houden van de thuiszorg. De politieke wil ontbreekt bij dit kabinet om te komen tot een Zorgakkoord met draagvlak’, aldus Abvakabo FNV voorzitter Corrie van Brenk.

Nullijn
Avakabo-onderhandelaar Lilian Marijnissen laat weten dat in het nieuwe zorgakkoord geen garanties zijn opgenomen over de nullijn. Verder noemt Marijnissen

1
34

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.