Accountants geven audit alert voor cure

Veel jaarrekeningen van ziekenhuizen zullen dit jaar geen goedkeuring krijgen van een accountant. De Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) heeft een audit alert uitgebracht omdat er te veel onzekerheid is over de bepaling van de juiste omzetten.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Accountants geven audit alert voor cure
Foto: ANP Koen Suyk

De audit alert heeft alleen betrekking op medisch specialistische zorg en raakt overwegend ziekenhuizen en universitaire medische centra. Als over meer dan tien procent van de omzet onduidelijkheid is, kan een accountant een goedkeuring met beperking afgeven of zelfs de hele jaarrekening afkeuren. De gevolgen kunnen verstrekkend zijn. Als ziekenhuizen geen goedgekeurde jaarrekening hebben, voldoen ze niet meer aan de voorwaarden die banken stellen voor kredietverlening. Banken kunnen dan alle kredieten intrekken, opnieuw onderhandelen over de voorwaarden en hogere rentetarieven eisen.

Audit alert

De NBA kondigde de Audit Alert al begin februari aan, omdat de nadere verduidelijking die het ministerie

0
63

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.