Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Achmea doet Slotervaartziekenhuis in de ban

Carina van Aartsen
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.
Zorgverzekeraar Achmea koopt dit jaar geen zorg in bij het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam. Reden: het Slotervaartziekenhuis vraagt teveel geld. Bestuursvoorzitter Aysel Erbudak van het Slotervaartziekenhuis zegt juist dat zij het contract met Achmea heeft opgezegd.
Achmea doet Slotervaartziekenhuis in de ban
Foto: ANP
Premium

Achmea zegt een dergelijke afspraak

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem Zorgvisie.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle artikelen lezen
  • Dagelijks de Zorgvisie nieuwsbrief

Al abonnee? Log dan in

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Op 21 september 2012 berichtte de NRC (Jeroen Wester, sectie Economie) over een conflict tussen het ministerie en de zorgverzekeraars. Zie NRC-archief (je moet inloggen). De laatsten reserveren miljarden in onduidelijke potjes en maken daarna ook nog met elkaar zo’n 2 miljard euro winst. Met name Achmea wordt genoemd: zij houden 750 miljoen meer in aan reserve dan ze van DNB zouden moeten.
    De zorgpremie van miljoenen Nederlanders verdwijnt dus in diepe zakken van zorgverzekeraars verdwijnt. Er wordt in ieder geval géén zorg van ingekocht voor de klanten van de verzekeraars bij de verleners van de zorg. En dat is een grote schande! En de wijze waarop Achmea zich nu opstelt naar het Slotervaart ook. Hoe is het trouwens met het onderzoek naar het misbruik van markt-macht door zorgverzekeraars tijdens het inkopen van zorg in 2012? Andre Rouvoet (ZN) had een ‘onafhankelijke’ commissie ingesteld?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.