Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Achmea tegen nieuw Drents ziekenhuis’

Zorgverzekeraar Achmea zou nooit ingestemd hebben met een groot nieuw ziekenhuis in Drenthe. Dat zegt Hoofd zorginkoop Noord Nederland, Marga Haveman in een gesprek met omroep RTV Drenthe.
‘Achmea tegen nieuw Drents ziekenhuis’
Foto: ANP - Koen Suyk

Haveman zegt op RTV Drenthe: ‘Wij willen dat de zorg zo dicht mogelijk bij de inwoners van Drenthe blijft en niet op één locatie. Bovendien dacht de Zorggroep Leveste Middenveld (ZLM) aan een top-klinisch ziekenhuis en die staan al in Groningen en Zwolle. Nog één erbij is teveel van het goede.’

Eén groot ziekenhuis
Door onder andere Wouter Bos is het samenvoegen van de drie algemene ziekenhuizen in Drenthe tot een groot nieuw ziekenhuis ooit geopperd als opossing voor de financiele problemen bij de ziekenhuizen in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal. In het stuk van RTV Drenthe noemt Haveman het sluiten van deze ziekenhuizen ‘kapitaalvernietiging’.

Samenwerking
Volgens bestuursvoorzitter Eric Janson van ZLM is in goed overleg van Achmea besloten tot een bestuurlijke fusie van de drie ziekenhuizen. Doel van de fusie is dat de drie locatie blijven bestaan. Onlangs hebben ZLM en Achmea een 10-jarig samenwerkingsverband afgesloten. Doel van dat convenant is om samen de zorg in de regio op peil te houden en te verbeteren. De één van de eerste zaken die worden aangepakt is het op een andere manier regelen van de spoedeisende hulp in de ziekenhuizen.

1 REACTIE

  1. Nou niemand wilde dat ziekenhuis in Drenthe, er staan mooie ziekenhuizen en die zijn bereikbaar.Bovendien laat de samenwerking veel te wensen over.Hoogeveen heeft ook alles en wil het zo houden,maar ja er is een groep die dat kennelijk wel wilde, alleen hadden ze nog niet gedacht over de bereikbaarheid.En Wouter Bos die nu ineens verstand heeft van ziekenhuizen en zorg (dat doet ons het ergste vrezen uiteraard) net als Rouvoet die ook zijn negatieve sporen na heeft gelaten in de Jeugdzorg, die vond nu ineens van alles. Achmea heeft gelijk, dat ziekenhuis moet er ook niet komen.Maar Wouter wilde het en de hobbyisten en dat was kennelijk genoeg.Ze hebben ook nooit gedacht aan de patiënten die gebruik zouden moeten maken van dit alles en wat/hoe het voor hen zou zijn.De ziekenhuizen zijn mooi en goed verdeeld over de regio en dat zou voldoende moeten zijn.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.