Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Achmea: ‘We komen er wel uit met Slotervaart’

Mark van Dorresteijn
Achmea verwacht binnenkort een nieuw contract te kunnen sluiten met het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam. Dat zei bestuursvoorzitter Willem van Duin van de zorgverzekeraar woensdag bij BNR Nieuwsradio. ‘We zijn weer in gesprek en ik verwacht dat er we eruit komen.’
Achmea: 'We komen er wel uit met Slotervaart'
Foto: ANP

Eerder werd bekend dat Achmea voor 2013 geen contract had gesloten met het Slotervaart. Gevolg daarvan was dat Achmea-klanten die behandeld worden in het ziekenhuis hun behandeling niet of niet volledig vergoed krijgen. Dat geldt ook voor klanten van onder meer Zilveren Kruis, Interpolis en FBTO, die ook onder Achmea vallen.

Schorsing

Bestuursvoorzitter Aysel Erbudak van het Slotervaart werd kort geleden geschorst door de raad van commissarissen van het ziekenhuis. Ze zou onder meer met Achmea hebben onderhandeld over de zorginkoop. Die gesprekken klapten. De onderhandelingen vonden plaats ,,zonder de goedkeuring van belanghebbenden binnen de raad van bestuur en de commissarissen”, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis eerder.

Achmea

Achmea had na de schorsing van Erbudak al aangegeven de onderhandelingen met het Slotervaart weer op te willen pakken. (ANP)

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Geachte lezer,
    Vergeet niet de grote verdiensten van Aysel Erbudak voor het behoud van het Slotervaartziekenhuis.
    Van zeer nabij heb ik ervaren dat een plenaire zitting van de Tweede Kamer nodig was om de functies van het Slotervaartziekenhuis te behouden.
    Een oplossing voor de bestuursperikelen zou kunnen zijn:de benoeming van een directeur die zijn c.q. haar beleidswerkzaamheden verricht onder verantwoordelijkheid van de Raad van Bestuur.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.