Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Achmea wil concurrentie in ziekenvervoer

Zorgverzekeraar Achmea gaat selectieve zorginkoop toepassen in het ziekenvervoer. Dat meldt de Volkskrant. Verzekerden die gebruikmaken van zittend ziekenvervoer, kunnen vanaf 1 juli makkelijker overstappen naar een andere vervoerder als zij ontevreden zijn.

Achmea, met 3,5 miljoen verzekerden de grootste zorgverzekeraar, gaat per vervoersgebied drie vervoerders contracteren in plaats van één. De verzekeraar wil vervoerders daarmee prikkelen tot het leveren van betere kwaliteit. Jaarlijks maken zeventigduizend verzekerden gebruik van zittend ziekenvervoer, bijvoorbeeld voor dialysebehandelingen of chemotherapie in het ziekenhuis. “Juist voor deze mensen die al heel ziek en kwetsbaar zijn, is het belangrijk dat de kwaliteit van de dienstverlening goed is”, zegt Stephanie Juranek van Achmea in de krant. Vorig jaar is Achmea begonnen met het selecteren van beter presenterende zorgaanbieders. Verzekerden krijgen van Achmea inzicht in de kwaliteit van deze aanbieders, waarop zij hun keuze kunnen baseren. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

NZa controleert ziekenvervoer streng

CG-Raad op de bres voor ziekenvervoer

Groningse ambulancemedewerkers slapen in caravan

Politieauto’s uitgerust met defibrillators

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.