ActiZ geeft Van Rijn schot voor de boeg

Het akkoord over de uitvoering van de wijkverpleging staat volgens brancheorganisatie ouderenzorg ActiZ zwaar onder druk. De forse tariefkortingen van zorgverzekeraars zijn in strijd met deze afspraken, schrijft ActiZ aan staatssecretaris Martin van Rijn van VWS.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
ActiZ geeft Van Rijn schot voor de boeg
Foto: © iStock

De staatssecretaris heeft in maart 2014 met zorgorganisaties en zorgverzekeraars het ‘Onderhandelaarsresultaat transitie verpleging en verzorging’ ondertekend. De forse tariefkortingen, oplopend tot 15 procent op het basistarief, die verzekeraars thuiszorgaanbieders willen opleggen bij de zorginkoop voor 2016, zijn ‘niet in lijn met de landelijke afspraken’ uit dit akkoord, schrijft ActiZ in een brief aan Van Rijn. De afspraak was om in de overgangsperiode van de wijkverpleging van de AWBZ naar de Zorgverzekeringswet (ZVW) bezuinigingen te realiseren via het zorgvolume. Daarnaast is de afspraak dat er ruimte zal zijn voor aanvullende beloningsafspraken. ‘Dat is iets anders dan eerst geld weghalen en

0
46

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.