ActiZ: ‘Zorg en dwang voldoet niet’

Brancheorganisatie ActiZ voor zorgaanbieders stelt vandaag op haar website dat het wetsvoorstel Zorg en dwang alle vormen van vrijheidsbeperking en onvrijwillige zorg over een kam scheert en daarom niet voldoet. Gisteren debatteerde de Tweede Kamer over het wetsvoorstel.
ActiZ: ‘Zorg en dwang voldoet niet’

ActiZ vreest enorme toename van administratieve lasten als aanbieders ieder geval dat in de nieuwe wet als vrijheidsbeperking wordt gedefinieerd, moeten melden bij de IGZ. Eerder gaf koepel Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) al aan te vrezen voor een toename van de administratieve lasten. Verschillende politieke partijen vroegen tijdens het Kamerdebat aandacht voor deze toename aan administratieve lasten.

Vera Berkamp
Kamerlid Vera Bergkamp van D66 pleitte gisteren in plaats van verplichte melding voor een landelijke registratie van vrijheidsbeperking. Bergkamp wil een register zodat de gevolgen van de wet goed kunnen worden geëvalueerd. Na enig aandringen kreeg zij een jawoord vanuit de

3
34

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.