Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

ActiZ: ‘Zorg en dwang voldoet niet’

Brancheorganisatie ActiZ voor zorgaanbieders stelt vandaag op haar website dat het wetsvoorstel Zorg en dwang alle vormen van vrijheidsbeperking en onvrijwillige zorg over een kam scheert en daarom niet voldoet. Gisteren debatteerde de Tweede Kamer over het wetsvoorstel.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
ActiZ: ‘Zorg en dwang voldoet niet’

ActiZ vreest enorme toename van administratieve lasten als aanbieders ieder geval dat in de nieuwe wet als vrijheidsbeperking wordt gedefinieerd, moeten melden bij de IGZ. Eerder gaf koepel Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) al aan te vrezen voor een toename van de administratieve lasten. Verschillende politieke partijen vroegen tijdens het Kamerdebat aandacht voor deze toename aan administratieve lasten.

Vera Berkamp
Kamerlid Vera Bergkamp van D66 pleitte gisteren in plaats van verplichte melding voor een landelijke registratie van vrijheidsbeperking. Bergkamp wil een register zodat de gevolgen van de wet goed kunnen worden geëvalueerd. Na enig aandringen kreeg zij een jawoord vanuit de

3
45

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

3 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Tja beste Jan C. MANTELZORGERS en ook ( veelal en te vaak genegeerde , gedenigreerde , maar wel onmisbare en o zo nuttige ) VRIJWILLIGERS in dit Regeltjesland dienen zich te , en kunnen zich dus met succes , verenigen tegen de kongsi en kartels van door vws en de r-overheid gesanctioneerde en beschermde overbetaalde zorginstellingendictators .

 3. Allemaal afleiding voor de moord die gepleegd is op een patient uit NOVO.
  IGZ heb ik daar nauwelijks gehoord.
  En het bestuur, hoofdbestuur en raad van toezicht zit er nog steeds.
  Hoe serieus moet ik dan deze debatten zien???.
  Ja, inderdaad als afleidingsmanoeuvre.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.