Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Actuele status patiënten met Lorenzo EPD

Mark van Dorresteijn
De nieuwe versie van Lorenzo EPD van iSOFT bevat ondersteuning voor het gehele zorgplan en een verpleegkundig dashboard dat volledig en een actueel inzicht geeft in de status van patiënten.
Actuele status patiënten met Lorenzo EPD

Ook de andere disciplines in het ziekenhuis, waaronder specialisten, diëtisten en fysiotherapeuten, hebben rechtstreeks inzage in de gegevens en worden geattendeerd wanneer de status van de patiënt dat vereist.

Actuele situatie

Voor verpleegkundigen is het bij de overdracht van de dienst van essentieel belang dat zij direct op de hoogte zijn van de situatie op de afdeling. Het verpleegkundig dashboard in het Lorenzo EPD geeft al die informatie snel en overzichtelijk. Daarmee biedt het Lorenzo EPD van iSOFT een centraal informatiepunt voor de laatste stand van zaken rond de patiënt en zorgt het voor een soepele overdracht.

Noodzakelijke zorgactiviteiten

Lorenzo EPD regelt ook dat noodzakelijke zorgactiviteiten rond de patiënt automatisch bij andere disciplines op de werklijst komen te staan. Wanneer de verpleegkundige bijvoorbeeld een voedingsscore hoger dan 3 vastlegt volgens de SNAQ-methodiek (Short Nutritional Assessment Questionnaire), komt er automatisch een aanvraag voor een consult op de werklijst van de diëtist te staan. De documentatie van de diëtist wordt vervolgens ook weer integraal beschikbaar gemaakt in het dossier van de patiënt, en is zodoende opvraagbaar voor de andere zorgverleners.

Verpleegkundigen enthousiast

“Onze verpleegkundigen zijn erg enthousiast over het werken met het Lorenzo Verpleegkundig Dossier,” zegt Jan Roelofsen, projectcoördinator ICT van Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk. “De registratie verloopt soepel en Lorenzo geeft een goed overzicht van de gegevens die zij nodig hebben. Er wordt halsreikend uitgezien naar de mogelijkheden van deze nieuwe versie zoals de vochtbalans, verpleegplannen en het dashboard. Dat maakt de overstap van papieren naar digitale registratie completer en gemakkelijker.” (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.