Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ADRZ-bestuursvoorzitter Huybert Van Eck ontslagen

De raad van toezicht en Huybert van Eck, bestuursvoorzitter van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis, hebben in onderling overleg besloten dat Van Eck per direct zijn functie neerlegt.
ADRZ-bestuursvoorzitter Huybert Van Eck ontslagen

Aan dit besluit is een periode voorafgegaan waarin beide partijen met elkaar in overleg zijn getreden naar aanleiding van het zware financiële verlies over 2014, staat in de persverklaring te lezen.

Vijf jaar

Van Eck zal lopende zaken afronden en zorgdragen voor een goede overdracht aan zijn collega-bestuurder Claudia Brandenburg. Van belang is dat de continuïteit van de zorg in Zeeland en in het ADRZ geborgd is, aldus het persbericht. Van Eck trad vijf jaar geleden aan als bestuursvoorzitter en beheerde sindsdien de zorgportefeuille.

Financieel gezond

Het ADRZ maakte vorige week bekend dat het een nieuwe weg inslaat naar een financieel gezonde toekomst. Recentelijk is een pakket aan ingrijpende maatregelen doorgevoerd, waaronder het schrappen van honderd banen. Daarnaast is besloten dat het ADRZ afziet van nieuwbouw op Walcheren; er is gekozen voor vernieuwbouw van de huidige locatie aan de Koudekerkseweg in Vlissingen. Ook dit besluit is onderdeel van het programma om het ADRZ weer financieel gezond te maken.

Erkentelijk

Huybert van Eck is arts en trad in 2010 aan naast interimmer Pieter Vierhout. Van Eck richtte zich met name op de ontwikkeling van de zorg in het ADRZ. Onder zijn leiding werd de scheiding tussen de acute en complexe zorg (Goes) en de planbare zorg (Vlissingen, Zierikzee) verder vormgegeven. Ook bracht hij de nauwe samenwerking met het Erasmus MC en het Amphia ziekenhuis tot stand.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.