Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ADRZ sluit miljoenencontract Siemens

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) en Siemens Healthcare sluiten vandaag een contract voor de levering en onderhoud van medisch beeldvormende technologie voor de duur van tien jaar. Met de overeenkomst is een bedrag van in totaal meer dan 25 miljoen euro gemoeid.
ADRZ sluit miljoenencontract Siemens

De samenwerking zorgt ervoor dat het ADRZ de komende tien jaar over de benodigde beeldvormende technieken en de modernste apparatuur beschikt. Voor het ziekenhuis betekent dit een verdere verbetering van de patiëntenzorg, diagnostiek en kostenbeheersing. Zo krijgt het ziekenhuis de beschikking over de modernste PET CT-scanner waarmee onder meer tumoren in een vroeg stadium kunnen worden opgespoord. De overeenkomst gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari 2015. Bij de afspraken tussen het ziekenhuis en Siemens is ook ingespeeld op de toekomstige vraag naar technologie in de geplande nieuwbouw van het ADRZ in Middelburg en na de renovaties in de Goese locatie die momenteel en in de nabije toekomst worden uitgevoerd.

Sprong voorwaarts

Ook installeert en vervangt Siemens Healthcare MRI-scanners waarmee onder andere neurologische aandoeningen worden vastgesteld en waardoor de diagnostiek voor orthopedie en oncologie en grote sprong voorwaarts maakt. Siemens Healthcare zorgt bovendien voor het onderhoud, software-upgrades en continue training en certificering van de medewerkers. Alle keuzes zijn in nauw overleg met de medisch specialisten van het ADRZ tot stand gekomen.

Workflow

‘Wij zijn blij met deze overeenkomst’, aldus Claudia Brandenburg, lid van de Raad van Bestuur van het ADRZ. ‘Hierdoor kunnen onze patiënten voor nog meer beeldvormende onderzoeken in hun eigen provincie terecht. Dat we over de nieuwste technologie kunnen beschikken, is van groot belang voor de patiëntveiligheid. Tot slot is het werken met de meest geavanceerde apparatuur ook een goede zaak voor onze interne opleidingen.’

Kees Smaling, directeur Healthcare van Siemens Nederland, voegt daaraan toe: ‘Het ADRZ is voor Zeeland een cruciale zorginstelling. Wij zijn er trots op dat wij er een bijdrage aan kunnen leveren dat het ADRZ zijn zorgfuncties hoogwaardig kan invullen. Wij zullen het ADRZ tevens adviseren op het gebied van de optimalisatie van de workflow.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.