Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Albert Schweitzer over op epd van ChipSoft

Het Albert Schweitzer ziekenhuis schakelt op vrijdag 22 september 2017 over op een Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) van ChipSoft. Dat meldt vakblad ICT&Health.
chipsoft.jpg

Het ziekenhuis werkt met het systeem HIX 6.1 van leverancier Chipsoft, waarmee ook omringende ziekenhuizen werken of gaan werken. Er verandert veel voor zorgverleners, maar uiteindelijk ook voor patiënten. Zij krijgen op termijn zelfstandig toegang tot hun digitale dossier en kunnen ook digitaal communiceren met zorgverleners. 

Jan Christiaan Huijsman
Het Albert Schweitzer ziekenhuis is nu bezig met de voorbereidingen: ‘de organisatie opbouwen, ICT-infrastructuur voorbereiden, processen in kaart brengen, enzovoort’, zegt programmamanager Jan Christiaan Huijsman op ICT&Health.

Laatste ziekenhuis
Het Albert Schweitzer ziekenhuis is één van de laatste ziekenhuizen die een epd  invoert. Het heeft als voordeel dat het heeft kunnen leren van fouten van anderen. Het ziekenhuis is zich ter volle van bewust dat ICT een middel is. ICT omvat slecht tien procent van de werkelijke veranderingen. ‘Het gaat hier veel meer om een gedrags- en cultuurtraject. Iedereen die met het EPD gaat werken – en dat is vrijwel iedere ziekenhuismedewerker die met patiënten in contact komt – moet zijn of haar oude werkwijzen loslaten en zich bekwamen in goed gebruik van het nieuwe systeem. Alleen dan wordt de invoering een succes en gaan we de voordelen ondervinden. Iedereen wordt daarvoor tijdig getraind.

Dossier EPD/ZIS
Het elektronisch patiëntendossier staat vol waardevolle informatie over de patiënt. Zorgverleners zijn hierdoor snel op de hoogte over de status van patiënten. Ook worden er steeds meer intelligente toepassingen bedacht die gebruikmaken van deze informatie.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.