Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

AMC duurder in nierdialyse

Prijsverschillen tussen ziekenhuizen zijn gigantisch.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
AMC duurder in nierdialyse

Nierdialyse is in het AMC Amsterdam fors duurder dan in het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam. Dat valt op te maken uit informatie op de site watkostdezorg.nl die passantentarieven vergelijkt. De prijzen verschillen per soort ziekenhuis, per behandeling en per regio.

Nierdialyse

Het passantentarief voor nierdialyse is in het AMC 3511,86 € , in het Ikazia 201,39 €. Daarna komt het Streekziekenhius Koningin Beatrix in Winterswijk met 661,62 €. Het op een na duurste ziekenhuis is het Martini Ziekenhuis in Groningen met 1905,96 €. De woordvoerder van het AMC legt de hoge kosten uit: ‘Dit ging om vijf heel complexe, topreferente

1
216

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Wat zegt dit nou? Niet dat het AMC heeft inefficiënt is of dat het Ikazia zo efficiënt is. Het zegt vooral dat beide ziekenhuizen geen flauw benul hebben welke kosten ze werkelijk maken om een bepaald product te leveren. Uit ervaring kan ik zeggen dat dit in de andere ziekenhuizen ook geldt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.