Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

AMC doorstaat zware internationale accreditatie

Het Academisch Medisch Centrum heeft als eerste ziekenhuis in Nederland een zeer zware internationale toets doorstaan op het gebied van zorgkwaliteit en patiëntveiligheid. Op meer dan 1200 verschillende aspecten is het AMC goed beoordeeld door de Joint Commission International (JCI).
AMC doorstaat zware internationale accreditatie

Volgens JCI heeft het AMC zijn zaken goed op orde. In Nederland is het AMC de eerste instelling die deze toets heeft ondergaan. Slechts twee procent van de al geaccrediteerde ziekenhuizen hebben dit in een keer behaald. Uiteindelijk is het AMC op meer dan twaalfhonderd punten beoordeeld. Drie jaar na de accreditatie zal JCI bekijken of het AMC deze kwaliteit heeft weten vast te houden. De JCI-accreditatie is een internationale kwaliteitserkenning. Met het Gold Seal of Approval op het gebied van kwaliteit en patiëntveiligheid schaart het AMC zich in de rij van toonaangevende zorginstellingen in de wereld. Zorgvisie schreef al eerder over het Internationaal accreditatiesysteem JCI >> (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Miljoenenclaim AMC na mislukt zorghotel

AMC-artsen willen Europese aanpak zeldzame ziektes

AMC verdwijnt van zwarte lijst CZ

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.