Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

AMC en VUmc draaien Epic buiten ziekenhuis

Mark van Dorresteijn
De universitaire ziekenhuizen AMC en VUmc gaan het epd/zis van Epic onderbrengen in een extern datacentrum. Dat is praktischer voor het gezamenlijke systeem, vertelt Edwin Schuchmann, directeur ict bij het AMC, in Computable.
AMC en VUmc draaien Epic buiten ziekenhuis
Foto: ANP - Lex van Lieshout

De ziekenhuizen brengen hun gezamenlijk systeem onder in de datacenters van Telecity in Amsterdam. Beide ziekenhuizen gaan straks met een identiek ingericht epd werken en trekken naast de aanschaf samen op bij de inrichting en het beheer van het nieuwe systeem, dat is uniek in de ziekenhuiswereld. De nauwe samenwerking past bij het streven om op termijn een brede alliantievorming aan te gaan.

Gedeeld datacenter

Beide academische ziekenhuizen beschikken over een goed eigen datacenter, toch is het praktischer om voor het epd-systeem een derde datacenteromgeving in gebruik te nemen, stelt Schuchmann. ‘Beide ziekenhuizen gebruiken het Epic-epd apart, maar het betreft wel een gezamenlijke implementatie. In technische zin is er één installatie en hoewel het om gescheiden omgevingen gaat, bestaan er daardoor wel een aantal onderlinge afhankelijkheden. Dan is het handiger om het systeem in een aparte datacenterruimte onder te brengen die de ziekenhuizen kunnen delen.’

Het complete achtergrondartikel is te lezen op de website van Computable

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.