Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amphia bouwt met gemeente aan modern ziekenhuis

Mark van Dorresteijn
De gemeente Breda en het Amphia Ziekenhuis hebben een overeenkomst gesloten voor de bouw van een nieuw ziekenhuis. Met de vernieuwing gaat een bedrag van 200 miljoen euro gepaard.
Amphia bouwt met gemeente aan modern ziekenhuis
Foto: Amphia Ziekenhuis

Breda krijgt hiermee een toekomstbestendige zorgvoorziening met een verzorgingsgebied tot ver buiten de gemeente en de regio. Zo komen er nieuwe klinieken met uitsluitend eenpersoonskamers en worden de intensive care en operatiekamers vernieuwd.

Toekomstbestendig en modern

Ernst Hoette, lid van de raad van bestuur van Amphia, is blij met de overeenkomst: ‘De samenwerking met de gemeente verloopt plezierig en constructief. Er is een gezamenlijk belang en een gedeelde verantwoordelijkheid om in Breda een toekomstbestendig, modern kernziekenhuis te bouwen. Er komt een zorgvoorziening waar hoogwaardige en veilige medisch specialistische zorg samen gaat met persoonlijke aandacht voor patiënten, medewerkers, medisch specialisten en mantelzorgers. We bouwen duurzaam waar het kan en zo flexibel als mogelijk, zodat wij goed in kunnen spelen op de toekomstige veranderingen in de zorg.’

Locatie Molengracht

De locatie aan de Langendijk sluit op termijn en alle medisch specialismen worden op de Molengracht geconcentreerd. Het Amphia ziekenhuis is om verschillende redenen belangrijk voor de regio Breda: vanwege de (boven)regionale gezondheidszorg, de directe en indirecte werkgelegenheid en het gegeven dat Amphia een opleidingsziekenhuis is. Met de uitbreiding wordt de kern van het ziekenhuis volledig vernieuwd. Zo komen er nieuwe klinieken met uitsluitend eenpersoonskamers en worden de intensive care en de operatiekamers vernieuwd.

Opening 2019

In 2012 ondertekende het college van burgemeester en wethouders een intentieovereenkomst met Amphia om een haalbaarheidsonderzoek te doen naar de (her)ontwikkeling aan de Molengracht. In 2013 besloot het college in te stemmen met de door Amphia opgestelde ontwikkelingsvisie. De opening van het nieuwe ziekenhuis is gepland in 2019.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.