Amsterdam maakt zich op voor herindicatie Wmo

Ongeveer 300.000 mensen die nu nog een AWBZ-indicatie hebben, moeten voor het einde van het jaar een herindicatie krijgen van de gemeente. Het Amsterdamse gemeenteraadslid Meltem Kaya (D66) heeft in september een debat geagendeerd over de stand van zaken in de hoofdstad. ‘Er is te weinig transparantie over dit onderwerp.’

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Amsterdam maakt zich op voor herindicatie Wmo

‘Aanleiding om een debat over deze herindicatieronde te organiseren is het bericht van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Daar komen signalen binnen van gemeenten die meer tijd nodig hebben voor deze gigantische operatie. Ze hebben te weinig ambtenaren in dienst om de klus te klaren en kunnen maar beperkt consulenten inschakelen. Het is mij niet voldoende helder hoe wij hier in Amsterdam ervoor staan met dit vraagstuk’, vertelt Kaya.

Herindicaties

Het gemeenteraadslid heeft de portefeuille ‘Zorg & Welzijn’ en ‘Decentralisatie AWBZ’ onder haar hoede, was werkzaam in de verpleeghuissector en werkt nu bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Ze wil

4
46

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Compliment Meltem, het wiel wat gecreëerd is/ons door de strot geduwd wordt rammelt aan meerdere kanten. Het afwentellen denk ik te zien daar waar er om professionele begeleiding gevraagd wordt maar mensen afgepoeierd worden met een vrijwilligersorganisatie die geen vrijwilliger kan krijgen. Op meerdere terreinen worden mensen (die ons salaris betalen) de dupe. Het is goed om te evalueren.  

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.