Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Anneke Sanderse nieuwe bestuurder ASz

Mark van Dorresteijn
Anneke Sanderse treedt op 15 december toe tot de raad van bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis (Dordrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht, Ridderkerk). Zij is nu directeur van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.
Anneke Sanderse
Anneke Sanderse

De komst van Sanderse sluit naadloos aan op het vertrek van bestuurder John Taks, in wiens plaats zij komt. Taks begint op dezelfde datum als bestuursvoorzitter van het Diakonessenhuis in Utrecht.

Samenwerking

In Dordrecht zal Sanderse een tweehoofdige raad van bestuur vormen met voorzitter Peter van der Meer. De twee hebben eerder samengewerkt in Medisch Centrum Haaglanden. ‘We kunnen op voorhand zeggen dat we elkaar volledig vertrouwen’, zeggen beiden. Van der Meer roemt Sanderse als een ‘energieke verbinder’ en ‘een warm mens’. Sanderse gaat voor het eerst een functie op bestuursniveau vervullen. ‘Het Sophia Kinderziekenhuis is een prachtige organisatie waar ik veel heb geleerd. Nu ben ik aan deze stap toe, ik ben er klaar voor. Dat mijn jongste zoon kort geleden het huis uit is gegaan, vormt voor mij een mooi natuurlijk moment voor deze nieuwe rol.’

Continuïteit

De raad van toezicht van het Albert Schweitzer ziekenhuis is tevreden dat zich snel een goede kandidaat aandiende en dat de procedure voortvarend kon worden doorlopen. Voorzitter Gert Jan Woudenberg: ‘Na twee bestuurswisselingen in korte tijd, vinden wij continuïteit nu heel belangrijk. We hebben er vertrouwen in dat Sanderse de juiste vrouw op de juiste plek is.’

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.