Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

App voor capaciteit op SEH wint doelmatigheidsprijs

Redacteur Zorgvisie
De app 2TWNTY4 van aios Evelien van Eeten heeft de Doelmatigheidsprijs 2018 van het Bewustzijnsproject en Onderwijs- en Opleidingsregio Leiden gewonnen. Met de app 2TWNTY4 krijgen ziekenhuizen inzicht in de actuele capaciteit op de spoedeisende hulp.
Van Eeten App Seh
Foto: Bewustzijnsproject

In de app van Van Eeten kunnen ziekenhuismedewerkers zien hoe druk het op de SEH is, hoeveel bedden er nog beschikbaar zijn en wat de openstellingsstatus is. De bedenker hoopt dat haar app er zo aan bijdraagt dat spoedzorg beter wordt verdeeld over de ziekenhuizen.

App als oplossing

Van Eeten is aios spoedeisende hulpgeneeskunde in het Radboudumc. Daar bedacht ze de app, meldt het Bewustzijnsproject in een persbericht. ‘Wij zaten rustig aan de koffie toen de telefoon ging. Ik kreeg een nogal verhitte collega aan de lijn van een ziekenhuis drie kilometer verderop. Ze vertelde dat ze het enorm druk hadden’, legt Van Eeten uit. ‘Zo druk dat de patiënten inmiddels op de gang lagen. Het kan toch niet zo zijn dat zij zich tegen de klippen op zitten te werken, terwijl wie hier met z’n allen koffie drinken, bedacht ik me.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.