Arts Catharina Ziekenhuis mag aandeelhouder worden

De Belastingdienst heeft het Catharina Ziekenhuis, een van de grootste topklinische ziekenhuizen van Nederland, toestemming gegeven voor het participatiemodel. Dat betekent dat de medisch specialisten aandeelhouder kunnen worden. ‘Wij denken dat we onze ambities zo het beste kunnen realiseren’, zegt bestuursvoorzitter Piet Batenburg.
Arts Catharina Ziekenhuis mag aandeelhouder worden
Foto: Catharina

Bestuursvoorzitter Piet Batenburg van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven ontving het goede nieuws van de fiscus afgelopen vrijdag 24 oktober. Toch gaat hij het participatiemodel niet per 1 januari invoeren. Daarvoor is het te kort dag, omdat de cliëntenraad, de ondernemingsraad, de raad van toezicht, de banken en het Waarborgfonds voor de Zorgsector ook nog met het plan moeten instemmen. Die trajecten kan het Catharina nu pas starten. Daarnaast is het Catharina Ziekenhuis in overleg met het St. Anna Zorggroep in Geldrop over intensieve samenwerking. In het voorjaar hopen partijen eruit te zijn in welke vorm die wordt gegoten.

2
25

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.