Arts Catharina Ziekenhuis mag aandeelhouder worden

De Belastingdienst heeft het Catharina Ziekenhuis, een van de grootste topklinische ziekenhuizen van Nederland, toestemming gegeven voor het participatiemodel. Dat betekent dat de medisch specialisten aandeelhouder kunnen worden. ‘Wij denken dat we onze ambities zo het beste kunnen realiseren’, zegt bestuursvoorzitter Piet Batenburg.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Arts Catharina Ziekenhuis mag aandeelhouder worden
Foto: Catharina

Bestuursvoorzitter Piet Batenburg van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven ontving het goede nieuws van de fiscus afgelopen vrijdag 24 oktober. Toch gaat hij het participatiemodel niet per 1 januari invoeren. Daarvoor is het te kort dag, omdat de cliëntenraad, de ondernemingsraad, de raad van toezicht, de banken en het Waarborgfonds voor de Zorgsector ook nog met het plan moeten instemmen. Die trajecten kan het Catharina nu pas starten. Daarnaast is het Catharina Ziekenhuis in overleg met het St. Anna Zorggroep in Geldrop over intensieve samenwerking. In het voorjaar hopen partijen eruit te zijn in welke vorm die wordt gegoten.

2
57

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.