Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Atrium en Orbis testen gezamenlijk epd

Mark van Dorresteijn
Orbis MC en Atrium MC willen in 2014 fuseren en testen nu alvast een gezamenlijk epd. Atrium gaat gebruik maken van hetzelfde SAP-systeem (Siemens-i.s.h.med) dat al bij Orbis wordt gebruikt. Dit geldt zowel voor het ziekenhuis als voor de bedrijfsvoering.
Atrium en Orbis testen gezamenlijk epd

Tijdens deze testperiode, het zogeheten conversietraject, wordt getest met gegevens uit medische dossiers van patiënten van beide ziekenhuizen. De medische centra denken dat alleen op deze wijze gegarandeerd kan worden dat de proefconversies voldoende betrouwbare resultaten opleveren. Aan de hand van de proefconversie wordt bekeken of er uitval van patiëntendata is of dat er zich conflicten voordoen bij het samenvoegen van de data. Indien zich problemen voordoen, kan meteen actie worden ondernomen.

Samenvoegen

Het feitelijke  samenvoegen van de patiëntgegevens vindt pas plaats in geval van een daadwerkelijke fusie tussen Orbis en Atrium. Op dit moment wachten de ziekenhuizen op goedkeuring van de verschillende medezeggenschapsorganen binnen de ziekenhuizen. Zij geven uiterlijk op 4 juni hun standpunten. Inmiddels hebben beide Besturen Medische Staf een positief advies gegeven over de fusie. Er wordt naar gestreefd om binnen enkele maanden te komen tot een juridische fusie.

Overzicht epd/zis in ziekenhuizen

De Nederlandse epd/ZIS-markt is enorm in beweging. Het afgelopen jaar hebben zeven ziekenhuizen ervoor gekozen een nieuw elektronisch patiëntendossier (epd) of ziekenhuisinformatiesysteem (ZIS) te implementeren tegen tien ziekenhuizen in de vier jaar daarvoor. Bekijk het overzicht overzicht >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.