Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Avondspreekuur ziekenhuis trekt veel patiënten

Redactie Zorgvisie
Veel patiënten maken gebruik van avondspreekuren in ziekenhuizen en gezondheidscentra. Dat blijkt uit een rondgang langs zorginstellingen door het AD.

Volgens de ziekenhuizen vinden mensen het prettig dat ze niet speciaal vrij hoeven te nemen van hun werk. Ook oudere mensen die voor vervoer afhankelijk zijn van hun werkende kinderen bezoeken de spreekuren met regelmaat. Daarnaast scheelt het parkeerdrukte. Ook vinden artsen het prettig te werken in de avonduren, omdat het dan rustiger is. Voorwaarde is wel dat ondersteunende afdelingen ook open zijn, zoals de röntgenafdeling, bloedafname en laboratoria.

Gezondheidscentra open

Het Academisch Ziekenhuis Maastricht stelde twee jaar geleden de poli dermatologie elke woensdagavond open. Met veertig patiënten zit het altijd vol. Wegens het succes is sinds kort ook de afdeling gynaecologie ’s avonds open. Dan kunnen vrouwen er zelfs terecht voor kleine kijkoperaties. Uit een onderzoek van gezondheidswetenschapper Bert Verhoef blijkt dat patiënten erg tevreden zijn over de mogelijkheid. 61 procent bezoekt de avondpoli om geen vrij te hoeven nemen. Ook enkele gezondheidscentra zijn sinds kort ’s avonds open. Daar kunnen mensen terecht bij onder anderen de huisarts en de fysiotherapeut. Eén vestiging van de Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra is sinds vorig jaar vier avonden per week open. (AD.nl)

Lees ook:

West-Friese ziekenhuizen openen concurrerende poli’s

Rotterdams ziekenhuis begint Hindoestanen-poli

Eindhovense ziekenhuizen beginnen alcoholpoli’s

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.